نشست خبری تشریح برنامههای هیئتهای مذهبی و تشکلهای دینی برای گرامیداشت دهه فجر انقلاب اسلامی امروز، هشتم بهمنماه با حضور حجتالاسلام مجید باباخانی، رئیس سازمان هیئت و تشکلهای دینی به عنوان رئیس کمیته هیئتهای مذهبی و تشکلهای دینی ستاد مرکزی دهه فجر برگزار شد.
در ابتدای این نشست، حجتالاسلام باباخانی طی سخنانی بیان کرد: در دهه فجر انقلاب اسلامی امسال که با اعیاد ماه رجب و شعبان مقارن شده و همراه با آن در آستانه انتخابات قرار داریم، حساسیت دو چندانی وجود دارد. این مسئله انسجام اجتماعی بیشتری را در داخل کشور میطلبد.
وی افزود: مجموعه هیئتهای مذهبی که مجموعههای مردمی هستند از جمله ارکان تحقق انقلاب اسلامی زیر سایه رهبری امام خمینی(ره) بودند. برای دیده شدن دهه فجر با ماهیت اصلی آن نیازمند حضور پررنگتر مردم در صحنه هستیم. کمیته هیئتهای مذهبی دهه فجر امسال نیز برای حضور پررنگ مردم در صحنه تشکیل شده است.
باباخانی بیان کرد: حضور تشکلهای مردمی به ویژه هیئتهای مذهبی جلوه متنوعتری به دهه فجر امسال خواهد داد. از نظر محتوا نیز آیات الهی قرآن کریم برای کمیته هیئتهای مذهبی درنظر گرفته شده است. انقلاب اسلامی ایران براساس باورهای الهی و مذهبی تحقق پیدا کرد و کسی باور نمیکرد آن رژیم تا دندان مسلح از سوی مردم و با تکیه به سنتهای الهی سرنگون شود.
وی ادامه داد: طبق آیات الهی چنانچه مردم به سنن الهی تمسک بجویند، دست الهی و ید قدرت خداوند با آنها خواهد بود و برکات الهی بر آنها نازل خواهد شد. مسئله تکیه بر سنن الهی در امر محتوای برنامههای امسال کمیته هیئتهای مذهبی دهه فجر مدنظر قرار دارد. در رابطه با محتوای برنامهها نیز، هم مجموعههای مردمی و هم کمیته هیئتهای مذهبی به دنبال تولید محتوا در این زمینه هستند. همچنین، جلسات توجیهی و جلسات همفکری برای مداحان و مبلغان در نظر گرفته شده تا برنامههای دهه فجر امسال با فضای مناسب و بهتر اجرا شود. تولید برنامههای نغمهای در حوزه ستایشگری متناسب با نیاز روز جامعه نیز از دیگر برنامههای کمیته هیئتهای مذهبی است که در دستور کار کمیته قرار دارد.
وی در ادامه تصریح کرد: قویترین سلاحی که هم در پیروزی انقلاب اسلامی و هم در پیروزی دفاع مقدس در خدمت مجموعههای مردمیکشور بوده است، تولید نغمات بوده است. در این زمینه امروز نیز تولیدات فراوانی انجام شده است که در مناسبتهای مختلف در اختیار مردم قرار میگیرد.
باباخانی اظهار کرد: تأثیر نغمه و نوحه در جامعه بسیار ممتاز است و کارهای تولیدی برای دهه فجر نیز به زودی در اختیار جامعه قرار خواهد گرفت. در فضای محتوایی نیز سامانهای در شبکه اجتماعی بیرق که مختص تشکلها و هیئتهاست بارگذاری میشود تا هیئتها و مداحان بتوانند از آنها استفاده کنند. معرفی چهرههای انقلابی و دستاوردهای انقلاب از دیگر برنامههای هیئتهای مذهبی است که از طریق برپایی اردوهای پیشرفت و ... انجام خواهد شد.
وی بیان کرد: در تولید پوستر، عکسنوشت، محتوای تبلیغی، شعر و نغمات و ... که هیئتهای مذهبی به صورت محتوایی بدان میپردازند، سازمان هیئتها به صورت جدی وارد شده است که در حوزه نغمات معمولا ۱۰ تا ۱۵ نغمه به صورت همزمان در دستور کار سازمان هیئتها قرار دارد که تولیدات جدید این حوزه ویژه ایام دهه فجر بوده و نیمه بهمنماه به سرانجام خواهد رسید.
باباخانی ادامه داد: همگان میدانند هر جایی که کشور دچار بحران شده هیئتهای مذهبی به خوبی وارد میدان شدند و به صورت مردمی به خدمترسانی پرداختهاند. در حال حاضر موضوع جهاد تبیین به عنوان محوریترین برنامه هیئتهای مذهبی و تشکلهای مردمی در دستور کار قرار دارد. در برنامههای مردمی که در ایام و مناسبتهای مختلف ملی و مذهبی اجرا میشود همواره سهم مردم نسبت به نهادهای مختلف ۱۰ برابر بوده است.
وی بیان کرد: امروز هیئتهای مذهبی و تشکلهای دینی به حل مسائل و مشکلات جامعه ورود پیدا کردهاند و در حوزه مسائل سیاسی و روشنگری نیز به عنوان کانون جهاد تبیین فعالیت میکنند. در ایام دهه فجر کار مشترکی با بنیاد شهید و به مناسبت تقارن ایام دهه فجر با مراسم چهلم شهدای کرمان اجرا میکنیم که از این ظرفیت نیز برای بیان دستاوردهای انقلاب اسلامی و گرامیداشت شهدای کرمان استفاده خواهد شد.
باباخانی گفت: حدود ۴۰ هزار هیئت مذهبی به صورت مستمر در طول سال فعالیت میکنند که نزدیک به ۵۰ درصد از این هیئتها جلوههای متعددی در مناسبتهای مختلف به ویژه دهه فجر خواهند داشت. همچنین، تقارن شادی ایام عید مبعث با ایام دهه فجر باعث ازدیاد حضور هیئتها در این مراسم خواهد شد. از بین این هیئتها بخشی به برنامههای فرارویدادی میپردازند که از این دست هیئتها نیز به صورت ویژه در مراسم دهه فجر حضور خواهند داشت.
وی در پایان سخنان خود اظهار کرد: لایههای حضور اجتماعی هیئتهای مذهبی متفاوت است. جریان هیئت که جریانی اصیل است نباید به دستهبندی سیاسی تبدیل شود البته وظیفه هیئتهای مذهبی در بالا بردن مشارکت یکی از مسائل مهم است که باید پیگیری شود.
نظر شما